گیـاه دارویی خولنجان، خواص خولنجان روغن زیتون خسرودارو Alpinia officinarum با نام های گوناگونی چون بـه نام به ترکی غرغات و به هندی کلیجن و کلاجن و قولنجان نامـیده شده و در استان هایی چون فارس و خوزستان بـه نام خسرو دارو درون تهران بـه نام ریشـه جوز و یـا همان خسرودار معروف بوده اما ربطی بـه جوز یـا دارو نخواهد داشت و ریشـه ای هست تکه های کوچک هیزم ، با پوست سرخ تیره و مغز ان بـه رنگ نخودی و عطر آن بـه زنجبیل نزدیک بوده و خسرودار درون ترکیب ادویـه بـه کار رفته و انداختن ان بـه اندازه یک تکه خسرودار درسته درون دیگ، درون گرفتن بوی زخم گوشت و سیرابی و پاچه و مانند اینـها موثر بوده و این گیـاه بومـی آسیـایی است
خولنجان شیرین با جنس Alpinia از خانواده ی زنجبیل کـه ریشـه ی آن خوشبو ودارای خواص طبی گیـاهی هست و خسرودار، گالنگال هم گفته شده و هم خانواده با زنجبیل بوده و در غذاها و سوپ های آسیـای جنوب شرقی و اندونزی و تایلندی بـه صورت خشک پودر مـید و همچنین بصورت تازه مصرف زیـادی داشته است
ترکیبات شیمـیایی :ریشـه خولنجان دارای ترکیباتی از جمله مانند : خواص خولنجان روغن زیتون آلفا پينن، سينئول، لينالول، سزكويي ترپن لاكتون بوده.
خواص دارویی خولنجان، خسرودارو
گالنگال یـا خسرودار و یـا خولنجان ریشۀ گره دار بـه رنگ سرخ مایل بـه سیـاهی و تند مزه بوده و مزاج آن گرم و خشک مـیباشد،
تقویت کننده ضعف معده و اشتها اور هست و خاصیت ضدنفخ داشته ومناسب ضد دردهای روماتیسمـی بوده، ضد دیـابت، دارای خواص ضد امراض بلغمـی و سوداوی بوده و ضد سرطان ،درمان کننده ی زخم های بد بوده،ضد سردرد برایـانی کـه دچار سردرد مـیشوند مفید هست ، ضد صرع بلغمـی هست ، ضد گرفتگی صداو سرفه است،ضد ضعف ،درمانگر زکام فصلی بکار مـیرود،ضد قولنج، کمردرد، سیـاه سرفه و تشنج نیز بوده .
این گیـاه دارویی مقوی معده بوده وبه عنوان ادویـه نیزآن رامصرف کرده و علاوه براین دارای اثرمحریرودهنده مشابه زنجبیل هست و گیـاه دارویی خولنجان درسوء هضم های همراه بانفخ بـه عنوان بادو رفع درد دندان بـه علت داشتن اوژنول بـه کار رفته شده است.
این ریشـه این گیـاه دارویی را بسایید و بخورید و درد معده را تسکین داده ، مقوی کلیـه و اعضای دستگاه گوارش بوده و بول را کم و شب ادراری را درمان مـینماید ، صدا را صاف مـیکند و سردردهای رطوبی را تسکین خواهد داد . خواص خولنجان روغن زیتون قاطع آروق هست ، درد کمر رماتیسم و سیـاتیک را درمان کرده و زیـاد کننده سرعت تکلم مـیباشد و نگه داشتن اندکی از آن درون زیر زبان سستی و سنگینی زبان را رفع مـینماید .
مـیزان بیست و پنج گرم از آن را بسابید وسپس با ۴۰ گرم شیر تازه بجوشانید و مـیل شود این روش را مردان را زیـاد خواهد کرد . خواص خولنجان روغن زیتون مـیزان 4 گرم کوبیده ی آن را با یک لیوان شیر بز تازه دوشیده مـیل و نعوظ را بسیـار کرده .
این گیـاه را درون دهان نگه دارید و بمکید با این روش بوی بد دهان را برطرف مـی سازد و مقداری از پودر آن را مـیل کرده و یک تکه از آن را داییم درون دهن نگه داشته کـه لکنت زبان را درمان خواهد کرد .
به طور پودر دربیـاورید وسپس با کمـی روغن زیتون مخلوط کرده و هر شب بر پوست صورت مالیده با این کار ، کک مک صورت را برطرف کرده .
برای تقویت اسپرم مـیتوان مقدار 50 گرم خولنجان با بیست و پنج گرم زنجبیل و یک کیلو پسته را همـه مواد رو خوب آسیـاب کرده و روزانـه 3 قاشق مربا خوری مـیل کنید
برای تقویت نیروی یک مثقال قولنجان + یک مثقال دارچین + مـیزان یک مثقال سورنجان بـه صورت نیم کوب کنید و دم کنید و مـیل شود
تهیـه مصرف دمنوش:
مقداری چای سیـاه یـا چای سبز و یـا چای سفید را همراه یک تکه از ریشـه خولنجان و دو لیوان ش دم کرده وپس از مدت زمان 20 دقیقه این دمنوش آماده کرده و برای سرو مـی توانید از نبات استفاده کنید.
خواص دمنوش خولنجان:
دمنوش خولنجان سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و هم چنین به منظور افراد سرد مزاج بسیـار مناسب بوده. زیرا دارای طبیعتی بسیـار گرم را داشته و برای درمان آرتروز و نیز روماتیسم درون هفته 3 نوبت از دمنوش خولنجان مـیل کنید کـه برای تقویت سیستم گوارشی خوردن این دمنوش بسیـار مناسب بوده و بهتر هست دمنوش خولنجان را یک ساعت بعد از وعده غذایی مـیل کنید کـه برای درمان تهوع این دمنوش مناسب بوده و دمنوش خولنجان مـی تواند بـه بهبود بیماری های معده و نیز روده کمک شایـانی کند.
کسانی که زخم معده دارند نوشیدن این دمنوش بسیـار مناسب خواهد بود و افراد مـی توانند درون هفته 3 نوبت از این دمنوش مـیل نمایید که تا معده انان آرام بگیرد و درد معده ناشی از استرس نیز از بین مـیرود کـه با نوشیدن این دمنوش مـی توانید سیستم ایمنی بدن خود را درمقابل بسیـاری از ایمنی ها درون امان نگه داشته و دیگر مریض نشوید.
خواص دارویی دمنوش خولنجان :
دارای خاصیت ضد باکتری ، ضد قارچ ، تقویت کننده قوای ، درمان سرماخوردگی و برای رفع درد دندان بسیـار مفید است
مضرات مصرف دمنوش خولنجان:
مصرف زیـاد دمنوش خولنجان مـی تواند سبب ناراحتی های پوستی مـیشود وهم چنین به منظور افراد گرم مزاج نوشیدن این دمنوش مناسب نبوده و در دوران بارداری و شیردهی با م پزشک حتما مصرف کنید و اگر گرم مزاج باشید در استفاده از این گیـاه افراط نکنید که تا دچارحساسیت و آلرژی نشوید .
[گیـاه دارویی خولنجان یـا همان خسرودار تقویت کننده قوای خواص خولنجان روغن زیتون]
نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Sat, 30 Jun 2018 01:38:00 +0000